Däckia expanderar: Lidingö Däck och Marinservice blir Däckiaverkstad

Däckia AB har förvärvat Lidingö Däck och Marinservice AB av Klaus Auvinen. Förvärvet är en del i en pågående kraftig expansion av Däckiakedjan.    

Verkstaden erbjuder däckservice för personbilar samt däckförvaring för 1 100 bilar och omsatte cirka 6 miljoner kronor 2010. Den är belägen på Förrådsvägen, i samma område som Svensk Bilprovnings anläggning på Lidingö. Förvärvet ingår i en pågående expansion av Däckiakedjan. Under det senaste halvåret har elva nya verkstäder förvärvats och fler står på tur.    

– Vi har som målsättning att fortsätta växa kraftigt inom de närmaste två till tre åren. Det kommer att ske dels genom fler förvärv, dels genom ökad omsättning per enhet, säger Gunnar Ericson, marknadschef på Däckia.    

Efter ägarbytet kommer Genna Annas att ta över som platschef. Han kommer närmast från en anställning på Däckias verkstad i Sollentuna.


För ytterligare information, kontakta:

Gunnar Ericson, Marknadschef Däckia AB

Tel: +46 70 637 97 66

E-post: gunnar.ericson@dackia.se


Urban Tibbelin, Affärsområdeschef Däckia AB.

Tel: +46 70 326 76 55

E-post: urban.tibbelin@dackia.se


Genna Annas, Platschef Däckia Lidingö.

Tel: +46 70 761 74 55

E-post: genna.annas@dackia.se


Fakta om Däckia:

Däckia är en av Sveriges största däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag i hela landet. Kedjan med 86 Däckiaverkstäder och 65 samarbetspartners sträcker sig från Ystad till Kiruna. Däckia AB ägs sedan år 2009 av Procuritas Investors IV. Under 2010 omsatte bolaget 670 miljoner kronor och under 2011 förväntas en omsättning på över 800 miljoner.