Bildäck

Välj ut de däck som passar din bil ur bildäckskatalogen Däckia. Du kan välja bland de bästa däckfabrikaten på marknaden och då vara säker på att hitta däcken som uppfyller dina behov. Du kan söka på dina däckdimensioner eller din bilmodell. Du kan även bläddra i katalogen efter säsong för att hitta de bästa sommar- eller vinterdäcken.

LÄS MER OM DÄCK FÖR OLIKA ÅRSTIDER

SOMMARDÄCK

Sommardäckets gummiblandning och mönster är skapat för att passa just för årstidens vägförhållanden. Ett sommardäck ska klara en hög påfrestning...

VINTERDÄCK

Att dubbdäck drar mycket mer bensin än dubbfria däck stämmer inte. Skillnaden är marginell, däremot påverkar lufttrycket bränsleförbrukningen i mycket ...

Däck För Top Bilmärke

Däckia har ett brett utbud av däck och fälg. Du kan hitta den produkt som bäst dina behov bäst genom att välja från vårt produktsortiment och söka efter däck till din bilmodell:

Hur väljer jag däck till min bil?

I din bils registreringsbevis anges vilken däckstorlek som biltillverkaren rekommenderar. Utgå efter det och vill du avvika från den storleken så kan du använda konfiguratorn på sidan.

När ska jag byta mina bildäck?

Det viktigaste är att byta till nya däck innan mönsterdjupet är för lågt. I Sverige så är det lagligt att köra på sommardäck ner till 1,6 mm vilket vi på Däckia anser är ett för litet djup med tanke på vilken funktion mönstret bidrar till när det kommer till säkerhet. 3 mm är mer rimligt.På vinterdäck så ligger den lagliga nivån på 3 mm men säkerhetsrekommendationen skulle vi säga ligger på 5 mm.

Hur vet jag om jag behöver byta bildäck?

Har du haft däcken i 10 år så är det dags att köpa nya även om inte mönstret är nere på de lägsta lagliga nivåerna. Gummit i däcken är lite av en färskvara vilket gör att torra däck tappar mycket av de viktiga egenskaper som finns i gummiblandningen. Rengöringsmedel och vägsalt är också faktorer som gör att däcken åldras. Förvaring i rätt miljö och temperatur minskar åldrandet. Hur gamla däcken är står på däcksidan och kallas för DOT. Det ör en fyrasiffrig märkning varav de två första siffrorna står för produktionsvecka och de två sista för tillverkningsår.

Pris på däck