Däck och fälgar

Sommardäck - hur väljer man?

För de flesta människor är nya sommardäck ett nödvändigt ont. De kostar pengar, är runda och svarta och ser likadana ut. Det kan vara svårt att känna skillnad på olika sommardäck så länge inte något oförutsett händer. Men om det gör det, är det viktigt att rätt sommardäck sitter på bilen. Det är nämligen skillnad på däck och däck.

Läs mer om sommardäck


Dubbdäck eller dubbfritt - vilket vinterdäck ska man välja?

Valet av vinterdäck är inte helt enkelt. Det finns olika typer av vinterdäck, dubbdäck eller dubbfria. Dubbdäck sliter upp partiklar från vägbanan som är skadliga vid inandning och de för i regel mer oväsen på barmark än dubbfria däck. Samtidigt är dubbdäck överlägsna på blankis jämfört med dubbfria däck.

Lär dig mer om dubbdäckens egenskaper jämfört med de odubbade vinterdäcken


Billiga däck är inte alltid billigast – i slutändan

När du köper däck i vår webbutik presenterar vi det färdiga priset i webbutiken. Inga överraskande avgifter tillkommer. Tryggt och säkert. Låg dig inte luras av höga rabattsatser och frikostiga erbjudanden. När du jämför priser, glöm inte att titta på slutpriset.

Klyschan "du får det du betalar för" gäller även för däck. Ett premiumdäck har oftast längre livslängd än ett billigt däck. Så ställ dig frågan: hur länge du tänker köra på de däck du köper? Ett däck som verkar billigt kan bli dyrt i längden om det slits ned snabbare än andra.

Tips vad du bör tänka på när du söker efter billiga däck