Kia Däck

Däck till Kia

Sydkoreanska Kia är kända för både sina personbilar och sina lastbilar. Kia Motors har gått från att vara underdog på 80-talet till att bli ett av dagens toppmärken vad gäller biltillverkning.

Under vintertid är det lagkrav på minst 3 millimeter mönsterdjup medan djupet under sommarväglag behöver vara 1,6 millimeter. För din säkerhet och komfort bör du kontrollera däcken med jämna mellanrum och byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup.

Är du osäker och undrar vilka däck som passar bäst till bil är det bara att kontakta oss. Vi på Däckia hjälper gärna dig att hitta rätt däck som passar för bil under olika årstider i olika prisklasser.

Här nedan ser du våra olika däck. Där hittar du året-runt däck såväl som vinter och sommardäck. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda.

Kia Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Det finns några olika vägar att gå för att ta fram uppgifterna kring dimensioner. Du kan hitta dem via vår hemsida eller i första delen av bilens registreringsbevis. I registreringsbeviset står inte alla dimensioner som du kan och får använda till din Kia. Du kan också vända dig till våra verkstäder så får du hjälp av någon av våra utbildade medarbetare.

Däck till din Kia? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Kia

Kia Motors är idag den största biltillverkaren i Sydkorea men började med att tillverka cykeldelar och stålrör för hand 1944. På Koranska betyder namnet “den som kom från Öst”. Bilar började dem tillverka först 1974. Som slogan har de valt “The Power To Surprise” och 1986 gick dem från att tillverka 26 stycken bilar till att året efter producera 95 000. En av världens största bilmonteringsfabriker som ligger lokaliserad i Ulsan ägs av företaget och i dagsläget säljer Kia Motors bilar till över 190 länder. De har valt att sponsra många stora sportevenemang såsom UEFA Championshop och FIFA World Cup. Kia är ett av det snabbast växande bilföretagen i Europa