Mitsubishi Däck

Däck till Mitsubishi

Japanska Mitsubishi är kända för sin banbrytande teknologi.

För att vara på den säkra sidan bör du byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup. Vi har ett stort utbud av däck till alla Mitsubishimodeller. Kom ihåg att om dina däck är deformerade, skadade, har en spricka eller buktar ut så är dem olagliga att använda oavsett hur länge du haft dem. 1,6 millimeter är de rekommenderade minsta slitdjup för sommardäck. Vad gäller mönsterdjup på vintern så är det enligt lag 3 millimeter som gäller och det på hela däckkretsen.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Mitsubishi hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en I-MiEV, Colt, Carisma, Lancer, Galant, Eclipse, 3000GT, ASX, Outlander, Pajero, Space Gear, Space Star, Space Wagon, Space Runner eller Grandis så har vi däcken!

Nedan ser du våra olika däckfabrikat. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras fördelar och kapacitet.

Mitsubishi Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Måttet som anger fälgens bredd i tum och diameter kallas också för fälgdimension. Dessa uppgifter hittar du i första delen av bilens manual. Det går att ha andra dimensioner än de som står i manualen. Andra alternativ är att kontakta oss men du kan också kolla på transportstyrelsens hemsida där det finns bra teknisk data generellt. Vill du göra det enkelt för dig kan du kolla på de däck du redan äger och se deras teckenkod. Siffran längst bak i kombinationen avgör hur många tum som dina fälgar bör ha. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan och kan även vända dig till våra verkstäder så får du hjälp av proffs som kan hitta det som passar din bil.

Däck till din Mitsubishi? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Mitsubishi

Mitsubishi startade med intentionen att vara en fraktfirma redan 1870. Loggan baseras på formen av en vattenkastanj. Det är också därifrån som namnet härstammar då ordet för siffran tre på japanska är "mitsu" och ordet för vattenkastanj är "hishi". Mitsubishis tre principer är följande. Corporate social responsibility i samhället. Integritet och rättvisa. Global förståelse genom business. 1976 utvecklade Mitsubishi en teknik som reducerar vibrationer i 4-cylindermotorer. Efter att ha patenterat den banbrytande cylindertekniken licensierade företaget den till flera andra stora tillverkare såsom Porsche en Saab. Traction Control(TCS) är en standardsäkerhetsfunktion som i stort sett alla fordon har nuförtiden. Det har betydligt ökat säkerheten hos moderna bilar och tekniken kommer från Mitsubishi som utvecklade tekniken 1990. 1992 blev en elbil från Mitsubishi den första i världen att köra 2000 kilometer på mindre än 24 timmar.