Saab Däck

Däck till din Saab

Saab är och har varit en Sveriges populäraste bilar länge. De är kända för att vara trygga, praktiska och sportiga och Saab Turbo är ett begrepp. Trots att tillverkningen numera är nedlagt kommer Saab med sin höga kvalitet vara ett vanligt bilmärke i många år till.

När du ska köpa nya däck till din Saab tänk på att din säkerhet och komfort kommer att påverkas av vilka däck du väljer. För att du ska köra säkert och kunna njuta av att ligga på vägarna behöver du se över dina däck med regelbundenhet. Om du är osäker på vilka däck och fälgar du ska välja till din Saab besök gärna någon av våra verkstäder. Vi har experter vars jobb är att hjälpa dig att hitta rätt däck som passar din bil.

Vi har däck till alla Saabs bilar från enklaste modell till den sportigare Turbon. Sök efter däck som passar din Saab. Oavsett om det är en 96, 99, 900, 9-3, 9-5 eller 9-7X så har vi däcken! Du kan alltid kontakta en av våra verkstäder för relevanta tips och hjälp.

Här kan du hitta vart våra verkstäder finns

Däckia har ett stort utbud på däck och fälgar. Om du klickar på respektive varumärke får du mer information:

Saab Fälgar

Däckmärke

Fälg- och däckdimensioner för min Saab?

Är du osäker vilken dimension du ska ha eller vad som passar din bil? Titta i den instruktionsbok som kommer med bilen eller kom in till oss så hjälper vi dig att välja rätt. Uppgifter om din bils fälg- och däckdimensioner hittar du i din instruktionsbok. Tänk på att inte alla dimensioner som du kan och får använda till din Saab finns i den. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan eller vänd dig till våra verkstäder så får du hjälp. Om du vill byta däckdimension behöver du tänka på att de nya däcken behöver klara däckens maximalt tillåtna axelbelastning och konstruktiva maxhastighet. Fälgar mäts i tum medan däck mäts på flera olika vis. Däckets tumstorlek måste matcha med tumstorlek på fälgen. Enklast är att låta oss hjälpa dig med allt det praktiska.

Vill du se vilka fälgar som passar din Saab klicka här.


Mer om Saab

Saab började producera bilar(modell Saab 92) 1949. Ursprungligen bildades företaget ur ett försvarsbeslut 1936 för att göra Sverige självförsörjande på flygmateriel. Tillverkningen av bilar skedde i Trollhättan mellan 1969-2003. 1955 lanserades en bil med trecylindrig tvåtaktsmotor och året därpå sportbilen Sonett. Saab är känd för sin speciella design och sina ovanliga konstruktionsdetaljer. Många av modellerna designades av Sixten Sason. 1993 kom Saab 900 som skulle sättas samman på 30 timmar, till skillnad från tidigare modeller som sattes samman på 110 timmar. 1990 blev verksamheten Saab Automobile AB när Saab-Scania AB slogs ihop med General Motors Corporation. Då kom det nya produktprogrammet med modeller som Saab 9-5, med aktiva nackstöd, och 9-3. Båda bilar tillverkades också i miljöbilsvarianter. 2010 såldes företaget till Spykers Cars N.V. Vidare 2012 såldes huvuddelen av tillgångarna till elbilstillverkaren NEVS, National Electric Vehicle Sweden AB.