Tesla Däck

Däck till Tesla

Det amerikanska bilmärket Tesla eller Tesla Motors har under senare år rönt mycket stor popularitet med sina elbilar. Elbilarna har längre räckvidd än sina konkurrenter, snygg design och ett unikt utbyggt system med snabbladdare som gör det mycket flexibelt att ta sig långa sträckor på el.

Tesla har idag modellerna Tesla S och Tesla X till försäljning. Därtill finns modellen Tesla 3, som ännu inte finns att köpa men går att förbeställa. Tidigare fanns även modellen Tesla Roadster på marknaden.

Oavsett vilken Teslamodell du kör kommer du behöva nya däck till din bil. Mönsterdjupet på däcken behöver enligt lag vara 1,6 mm vid sommarväglag och 3 mm vid vinterväglag. Se dock gärna till att byta dina däck i god tid för att ha en så säker körupplevelse som möjligt. Tänk också på att däckens livsläng är ungefär 6 år från deras tillverkningsdatum vars information du hitta på sidan av däcken nära fälgen.

När det är dags att investera i nya däck hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett vilken modell du äger - vi ger dig rätt service för en bra körupplevelse.

Sök däck till din Tesla, fälgar till Tesla eller kom in till en av våra verkstäder så hjälper vi dig att hitta rätt däck och montera dem på bilen.

Tesla Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka däck jag ska köpa?

När det kommer till storlek och mått på däck så finns faktan om det i den första delen av instruktionsboken som kommer med ditt fordon. Det är viktigt att du som vill byta dimension från de däck du har just nu till en annan kollar antingen i övriga uppgifter delen eller kontaktar oss. Du får lov att byta dimensioner om det inte minskar bilens köregenskaper. Där finns några saker att tänka på. Däcken måste till exempel vara typgodkända och ha fritt utrymme för fjädringsrörelse. Vill du byta dimension så kontakta oss så hjälper vi dig.  

Fälgar till Tesla hittar du via vår hemsida eller kom in till en av våra verkstäder så hjälper vi dig att hitta rätt däck och montera dem på bilen.


Mer om Tesla Motors

Tesla motors grundades av Elon Musk i juli 2003 och fick snabbt stor spridning med sin modell Tesla Roadster som var den första elektriska sportbilen. Den andra bilmodellen som släpptes 2012 var Tesla S - en lyxig sedan byggd i Kalifornien. Model S har varit den mest sålda elbilen i världen 2015 och 2016 och totalt sålts i 150 000 exemplar. I mars 2016 introducerades den nya modellen Tesla 3 med ett pris kring 300 000 kr innan miljöbonusar vilket är väldigt lågt om man jämför med tidigare modeller.

Tesla har ett nätverk av snabbladdare i USA, Europa och Asien. Dessa är enbart för Teslaägare och ger möjlighet att ta sig långt utan att behöva stanna länge för att ladda bilen. Namnet Tesla kommer från fysikern Nikola Tesla. Tesla roadster använde en motor som var inspirerad av designen som Nikola Tesla gjorde 1882.