Volvo Däck

Svenska Volvo är kända för sin säkerhet och familjevänlighet. Volvo tillverkar även bussar och lastbilar.

Att byta däck med regelbundenhet är ditt ansvar som förare. Det är mycket vad gäller säkerhet som du inte kan påverka men att slitdjupet på däcken inte når kritisk gräns utan håller bra grepp är en av dem. Det finns en rad saker att tänka på vad gäller när det ska ske och hur.

Först och främst bör du ha koll på däckens mönsterdjup för att känna dig så trygg du kan i bilen när du kör. Vi förordar att du alltid försöker ha minst 3-5 mm i mönsterdjup för att minska risken för sådant som vattenplaning eller andra oförutsedda väglag.

Enligt trafikförordningen behöver du ha 1,6 mm i mönsterdjup på under sommarmånaderna och 3 mm under vintermånaderna eller perioder 1 december till 31 mars. I övrigt så gå över däcken med regelbundet för att se till att dem är hela och med det menas att dem inte buktar ut, har revor eller är för gamla i gummit.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Volvo hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om du kör V40, XC40, V60, XC60, S90, V90, XC90, XC70, S60, XC40, V50, S80, C30 och hur du kör så har vi däcken!

Volvo Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka däck jag ska köpa?

Även här finns en del saker som du behöver veta innan du ska köpa däck. Dimensioner och mått är viktigt att ha koll på och det kan du göra på olika sätt. På dina gamla däck finns uppgifter om du har bra koll på förteckningar. I annat fall finns det en instruktionsbok som kommer med din bil och i den första avsnittet finns där information om dimensioner. Du kan använda andra format än de som nämns där och antingen finns information om det i stycken “övriga uppgifter” eller så hittar du det här på vår hemsida alternativt hos en av våra verkstäder om du föredrar personlig kontakt.

Mer om Volvo

AB Volvo grundades 1927 som dotterbolag till SKF. Den första modellen Volvo ÖV4 kom samma år från fabriken på Hisingen i Göteborg. Ordet Volvo betyder jag rullar på latin och refererade från början till kullager, eftersom bolaget SKF tillverkade kullager. Volvo är känd tillverkare av lastbilar och bussar. På 50-talet var lastbilar företaget mest lönsamma produkt och de såldes internationellt. 1999 sålde Volvo sin personbilstillverkning till Ford Motor Company. I dagsläget satsar Volvo på ny teknik genom självkörande bilar.