Söker du billiga vinterdäck till bilen?

När du letar billiga däck är det viktigt att tänka igenom vad som menas med billigt. När någon utlovar det billigaste däcket rör det sig ofta om just själva däcket. Ta reda på vad deras däck kostar färdigmonterade på din bil och jämför. Jämför också kvalitet, både på produkt, tjänster och service efter köpet. Hur smidigt är det till exempel att reklamera däcket om något skulle gå fel?


Billiga däck är inte alltid billigast – i slutändan

När du köper däck i vår webbutik presenterar vi det färdiga priset i webbutiken. Inga överraskande avgifter tillkommer. Tryggt och säkert. Låt dig inte luras av höga rabattsatser och frikostiga erbjudanden. När du jämför priser, glöm inte att titta på slutpriset. Vilka avgifter tillkommer? Många som menar att de säljer billiga däck visar inte det slutliga priset. Det tillkommer en rad tilläggsavgifter, exempelvis avgift för att skifta däcken, fälgtillägg, återvinningsavgift och fraktkostnad.


Livslängd på billiga vinterdäck

Klyschan "du får det du betalar för" gäller även för däck. Ett premiumdäck har oftast längre livslängd än ett billigt däck. Så ställ dig frågan: hur länge du tänker köra på de däck du köper? Ett däck som verkar billigt kan bli dyrt i längden om det slits ned snabbare än andra. Dessutom har billiga däck sällan samma prestanda som dyrare, om man jämför egenskaper som bromssträcka, vattenplaningsegenskaper och ljudnivåer.


Är däcket billigt även när något går fel?

Det kan vara lockande att köpa billiga däck. Men är dessa däck smidiga att reklamera? Vilka garantier lämnas efter ditt köp? Varifrån är däcken egentligen beställda? Kommer det från ett stort lager i Europa eller är de beställda ännu längre bort ifrån? Hos Däckia finns en stabil kedja runt hörnet. Det är inte långt till en öppen dörr där du kan kliva in och prata med en däckmontör.


Vi månar om din säkerhet – billiga däck eller ej

Vi är måna om att våra kunder ska köra så säkert som möjligt. Därför säljer vi inte de allra billigaste däcken. Anledningen är enkel - de uppfyller inte våra säkerhetskrav. Och i de fall vi säljer lågprisdäck eller så kallade – som faktiskt inte har lika bra grepp som de dyrare – så visar vi detta tydligt genom graderinger i däcksymboler.

Undersök alltså noga om de billiga däcken ger dig samma säkerhetsnivå som premiumdäck. I valet mellan lägsta pris och säkerhet, väljer så gott som alla säkerheten. Den dagen vi behöver bromsa hårt, är vi alla glada över att ha ett så bra väggrepp som möjligt – oavsett om det är på ett torrt, vått eller isigt underlag.

Se vårt utbud av däck eller vinterdäck genom att gå till startsidan eller besöka en Däckiaverkstad.