Honda Däck

Däck till Honda

Japanska Honda är världens största tillverkare av förbränningsmotorer och den sjunde största tillverkaren av bilar i världen. De jobbar med motorcyklar, båtmotorer, generatorer och annan motorutrustning utöver bilar. Därför är kända för hög kvalitet vad gäller motorer och driftsäkra bilar.

Oavsett om du väljer sommardäck, vinterdäck med eller utan dubbning behöver du ha koll på mönsterdjup. Under vintertid behöver däcken ha mönsterdjup på minst 3 millimeter enligt lag. Vid sommarväglag behöver det vara minst 1,6 millimeter. För bästa säkerhet bör du byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup.

När du behöver byta dina slitna däck till nya hjälper vi på Däckia dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett modell av Honda så kan vi hjälpa dig att hitta däck som passar din körstil.

Här nedan ser du våra olika däck. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda:

Honda Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Du kan hitta dimensionerna här på hemsidan eller om du föredrar personlig service så kan du vända dig till våra verkstäder för professionell guidning. Du kan också hitta uppgifter i första delen av bilens registreringsbevis. Där står dock inte alla dimensioner du kan och får använda till din Honda.

Däck till din Honda? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Honda

Företaget grundades 1948 och ses lika mycket som ett teknikföretag som ett fordons- och motorföretag. Exempelvis har de varit med i utveckling av att tillverka intelligenta robotar och även arbetat med att utveckla solceller. Företagets grundare Soichiro Honda var mekaniker utan utbildning med stort intresse för bilar. Till en början arbetade Soichiro Honda med att tillverka kolvringar för Toyota under företaget Tokai Seiki som gick i konkurs på grund av bombningar och jordbävningar i produktionsområdet. Sedan 1959 är Honda den största tillverkaren av motorcyklar i världen. Honda tillverkar över 14 miljoner motorer per år.