Mazda Däck

Däck till Mazda

Japanska Mazda som går under mottot “Driving Matters” är kända för att de kan leverera bra bilar som håller i längden. Det går att lita på deras höga kvalitet och driftsäkerhet och de låg tidigt i framkant vad gäller tekniska utvecklingar genom att introducera rotationsmotorer.

Oavsett vilken typ av Mazda som du äger så kommer du att behöva byta däck med regelbundenhet utifrån säkerhetsperspektiv. Att hålla däck uppdaterade och ersätta när slitbanan på däcken nöts ner på däcken är viktigt. Tänk på att mönsterdjupet måste vara minst 1,6 millimeter vid sommarväglag. På vinterdäck är det krav på minst 3 mm mönsterdjup. För bästa säkerhet men också komfort och bränslebesparing bör du byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup. Byte av däck påverkar bilen bromsförmåga, dess hantering men också andra faktorer. Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Mazda hjälper Däckia dig med expertråd för att hitta rätt däck som passar din bil och ditt sätt att köra. Oavsett om det är en 2, Demio, Miata, MX-3, MX-5, MX-6, 3, 323, 626, 5, 6, RX-7, RX-8, Premacy, Tribute, CX-7 eller 929 så har vi däcken!

Klicka på respektive länk för att läsa mer om däckens funktioner och prestanda.

Mazda Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

På hemsidan hittar du fakta om alla däckdimensioner och fälgar. Du kan också kolla första delen av registreringsbeviset till din bil. Notera att alla dimensioner inte står där. Vill du istället ha personlig hjälp från någon med riktigt bra koll så vänd dig till någon av våra verkstäder för personlig service och kontakt.

Nya däck och däckmontering till din Mazda? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Mazda

Mazdas historia börjar i Hiroshima 1920 med tillverkning av konstgjorda krokar en business som visade sig olönsam varpå det istället satsades på fordon. Namnet Mazda härstammat från den Zoroastriska livsguden Ahura Mazda. Mazda har använt ett brett utbud av emblem genom hela sin historia. Den senaste versionen har varit i bruk sedan 1997. Designern Rei Yoshimara har berättat att han tänkte på en uggla medan han skapade den. 1931 skapade Mazda en trehjulig öppen godsvagn och lastbil med namnet Mazda-Go. Den blev så populär att Mazda under tretton år enbart producerades den modellen och inget annat. Den första lastbilen med fyra hjul lämnade fabriken först 1958 och den första personbilen lämnade fabriken två år senare. År 1963 utvecklade Mazda sin första rotationsmotor. Denna typ av motor ansvarar för världsomspännande framgång och erkännande av biltillverkaren som ett kvalitetsmärke. En rotationsmotorn har en förhållandevis liten cylindervolym och en varvvillig, vibrationsfri gångkultur som passar fint i sportiga bilar. Nackdelen är att den har något högre förbrukning än vanliga förbränningsmotorer men även högre oljekonsumtion. Bilmärket är stora på sportbilsmarknaden och har framförallt nått stora försäljningsframgångar med sina tvåsitsiga sportbilar. Mazda har fabriker i över 21 länder och säljer bilar i över 120 länder.