Mercedes Däck

Däck till Mercedes

Mercedes-Benz är ett av de mest kända namnen på den moderna bilmarknaden. Det är ingen slump utan ett naturligt resultat från en biltillverkare som har drivit sitt varumärke på ett framgångsrikt sätt i över ett århundrade. Det flesta associerar Mercedes-Benz med bilar av en mer exklusiv typ men de har ett brett utbud av bilar för olika behov.

När du byter eller köper nya däck påverkar det fordonets hantering, bromsförmåga och säkerhet. Kom ihåg att slitdjupet måste vara minst 1,6 millimeter vid sommarväglag enligt juridiska råd. På vinterdäck är det krav på minst 3 mm mönsterdjup. För bästa säkerhet bör du byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup. Dessutom är defekta, skadade däck med revor och däck med konvexitet olagliga.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Mercedes hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en A-klass, B-klass, C-klass, E-klass, S-klass, CLA, CLK, CLS, G, GLA, GLK, Citan, Sprinter, V-klass, Viano, Vito, Vaneo, Sprinter, SLK, AMG modell eller 4-matic så har vi däck som passar.

Pirelli har dessutom ett brett sortiment Mercedes originalmonterade däckmodeller med den unika MO märkningen som är en specialmärkning för Mercedes. Detta är däck som är framtagna tillsammans med Mercedes för just din bilmodell.

Spara tid genom att köpa dina däck hos oss online. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda:

Mercedes Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Det är viktigt att tänka på sådant som storlek, hastighetsindex samt lastindex. Uppgifter om dimensioner kan du kan hitta på tre sätt. Antingen läser du första delen av bilens registreringsbevis. Där står inte alla mått som du kan och får använda till din Mercedes. Behöver du hjälp så hittar fler dimensioner här på hemsidan eller vänder dig till någon av våra verkstäder för rätt guidning.

Däck till din Mercedes? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Mercedes

Mercedes skapades 1926. Huvudkontoret ligger i Stuttgart, Tyskland, som också är företagets ursprungsland. Namnet Mercedes är taget från en Österrikist affärsman som beställde 36 fordon och vars dotter hette just Mercedes. Den spetsiga, treuddiga stjärnan är välkänd och de tre spetsarna representerar mark, vatten och luft. Cirkeln runt stjärnan är en lagerkrans. Dem produerar sina bilar i Tyskland, USA och Spanien. Mercedes-Benz bidrag till bilsäkerhet är det så kallade Pre-Safe-systemet. Ett kollisionsavvikelsesystem som vid införandet 2002 var en nyhet på marknaden. Systemet var intressant eftersom det kunde känna av tecken vid en överhängande krock. Det gjorde att bilen vidtog ett antal åtgärder för att skydda passagerarna i bilen. Exempelvis genom att förflytta sätena till ett bättre läge för att dra åt säkerhetsbältenna och förbereda kollisionen. Företaget är också världsledande inom lastbilsindustrin.