Nissan Däck

Däck till Nissan

Det japanska bilmärket Nissan går under mottot “Innovation och spänning lever här” och är landets andra största biltillverkare. Precis som andra japanska bilmärken så är teknikförsprång viktigt för Nissan och de har bland annat blivit kända för att skapa den första storsäljande elbilen.

Oavsett om det är en sådan bil du har eller en av deras andra modeller är däck något som slits på din bil och som behöver bytas med jämna mellanrum. Ur säkerhetsperspektiv så är det viktigt att du håller koll på dina däck och ersätter dem när slitbanan är borta. Det finns lagkrav på mönsterdjup både vad gäller vinter- och sommarkurs. Sommardäck måste vara minst 1,6 millimeter medan vinterdäck nästan kräver det dubbla med 3 millimeter. Ju större mönsterdjup desto säkrare för din resa så kom ihåg att kolla med regelbundenhet och byta i god tid. Ett däck utgörs av fyra huvudsakliga delar. Kornet som ger däcket dess struktur. Skikten av lager på lager av tyg- och gummimaterial. Stålbältet som hjälper att hålla däcket platt till marken och förhindra punktering och skador. Till sist slitbanan som är gjorda av gummi som skapar räfflor för att hjälpa däcken att skapa grepp på vägen.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Nissan hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en Almera, Juke, Leaf, Note, Altima, 100NX, Kubistar, Micra, NV200, Pulsar, 300ZX, 350Z, 370Z, Maxima, Murano, Pathfinder, Patrol, Primera, Qashqua, Sunny, Pixo, Primastar, Terrano, Xterra eller X-Trail så har vi däcken!

Nedan ser du våra olika däckmärken. Vill du veta mer om de olika kvalitéerna och funktionerna som däcken har kan du lära dig mer genom att klicka på länkarna.

Nissan Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Dessa uppgifter hittar du i första delen av bilens registreringsbevis men där står inte alla som du kan och får använda till din Nissan. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan och kan även vända dig till våra verkstäder så får du hjälp.

Däck till din Nissan? Klicka här för att se dina alternativ.

Mer om Nissan

Nissan grundades 1933 i Yokohama, Japan under namnet Datsun. Redan året efter bytte företaget namn till Nissan Motors. Precis som många andra bilföretag skiftade nissan under andra världskriget fokus från att tillverka bilar till militär utrustning och bland annat producerades flygmotorer, båtmotorer och armébilar. Något som senare visat sig vara positivt då det gjorde att företaget blev bredare i sitt utbud och efter krigen fortsatte att tillverka produkter för flyg- och bilindustrin. 2010 introducerade företaget Nissan Leaf som blev den första massproducerade elbilen och som är störst i världen på elfordonsmarknaden. 2013 fick Nissan högsta utmärkelse för sitt autonoma körsystem. Företaget finns i över 17 olika länder och säljer närmare 6 miljoner bilar per år.