Opel Däck

Däck till Opel

Opel är ett tyskt bilmärke och en av Europas största biltillverkare kända för sina fina och praktiska bilar och för att vara en volymbilstillverkare i mellanprisklassen.

Hög säkerhetsstandard är viktigt vad gäller däck och där hjälper vi på Däckia dig att hitta rätt genom vår expertis. Det är också viktigt att du håller dina däck hela och har koll på att de inte är för slitna. Vad gäller lagen så måste mönsterdjupet vara minst 1,6 millimeter under sommarsäsongen och under vintersäsongen behöver de vara minst 3 millimeter. Gör regelbundna kontroller hemma för att se till djupet men också att däcken inte har revor, utbuktningar eller andra defekter. Om det sker kan du både behöva betala böter och vid olycka kan din försäkring anses ogiltig.

När det är dags för dig att investera i nya däck till din Opel hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Vi kan svara på frågor vare sig det handlar om EUs nya däckmärkning eller om däckens rullmotstånd, grepp och mönster. Vi hjälper dig oavsett om du äger en Adam, Corsa, Tigra, Mokka, Agila, Astra, Calibra, Ascona, Manta, Meriva, Cascada, Vectra, Vivaro, Zafira, Movano, Omega, Signum, Kadett, Insignia, GT, Antara, Frontera eller Ampera.

Nedan ser du våra olika däckfabrikat och finner länkar till dessa. Där hittar du information om sådant som grepp, prestanda och specialinformation om däcken du vill ha.

Opel Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

För någon som inte är insatt så är däckdimensioner inte helt enkelt att förstå sig på och storleken anges ofta i millimeter, procent och tum. Du behöver ta hänsyn till sådant som rullomkrets och belastningsindex. Om du är osäker på dina däckdimensioner så finns det flera olika möjligheter att ta reda på vad som passar din bil. Öppnar du första delen i fordonsbeviset så hittar du grundinformation om dimensioner där även om det finns fler dimensioner till din Opel än de som står där. Du kan också hitta information här på hemsidan. Vill du vara helt säker på att du väljer rätt så finns vi på Däckia också för att svara på frågor genom både våra verkstäder eller vår kundtjänst.

Vi på Däckia hjälper gärna dig med information för att öka din säkerhet och komfort vid däckbyteKlicka här för att se dina alternativ.


Mer om Opel

Adam Opel grundade företaget 1862. Från början producerade Opel symaskiner och cyklar och först 1899 lanserades den första bilen. Företaget kom i General Motors ägo 1929 och var det ända till 2017. I Storbritannien finns inte Opelbilar utan bilarna går istället under ett annat märke som produceras identiska bilar. Företaget heter Vauxhall och båda företagen ägs av General motors. Under 50 och 60-talet valde General Motors att göra Opel till ett märke som tillverkar bilar i mellanprisklassen och såg att det var väldigt framgångsrikt. Huvudkontoret ligger i Rüsselsheim am Main i Tyskland, produktion finns på 10 olika platser men finns representerade i över 50 länder med över 37 000 anställda världen över.