Peugeot Däck

Däck till Peugeot

Franska Peugeot är kända för sin eleganta exteriör och att vara ett anrikt märke och världens äldsta tillverkare av bilar. Dem tillverkar både personbilar och transportbilar.

Ur säkerhetsperspektiv är det viktigt att du byter däck med regelbundenhet. Inte bara hur länge du kört med däcken påverkar deras livstid. Sådant som hur de utsatts för värme, kyla, is, vatten och solljus påverkar också deras åldrande. Enligt trafikförordningen behöver däckets huvudmönster ha ett kvarvarande profildjup på minst 1,6 millimeter. Mellan 1 december - 31 mars så är det lagkrav på att personbilar, lätta lastbilar, bussar med en totalvikt på högst 3500 kg samt släpvagnar ska ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter i huvudmönster. För att hålla högsta säkerhet rekommenderar vi på Däckia att ha 3 millimeter som tumregel året om. Inte minst för att minska risken för vattenplaning vilket ökar drastiskt med minskat mönsterdjup.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Peugeot hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en 107, 108, 205, 206, 207, 208, 306, 307, 309, 405, 406, 407, 1007, 2008, 3008, 4007, 5008, 508, 308, 607, Partner, 807, Boxer, Expert, J5, RCZ eller iOn så har vi däcken!

Du hittar de däckmärken som vi erbjuder nedanför. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda.

Peugeot Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Kolla i bilens registreringsbevis/fordonsbevis för detaljerad information om både dimensioner på däcken, deras högsta tillåtna hastighet och dess bärkraft. Viktigt att veta är att inte alla dimensioner som du kan och får använda till din Peugeot står i beviset. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan eller vänd dig till våra verkstäder så får du hjälp.

När du byter däckdimensioner måste de nya däcken klara bilens maximalt tillåtna axelbelastning och maxhastighet. Maximalt tillåten ändring av däckets rullningsomkrets är +- 5%. Du får lov att byta dimensioner om hjulet inte sticker utanför den ursprungliga stänkskärmen och om det inte påverkar chassidelar vid full fjädring eller fullt rattutslag.


Mer om Peugeot

1810 startade Peugeot genom att tillverka sågblad och klockfjädrar. Även om Peugeot har biltillverkning som sin huvudsyssla så tillverkar de också cyklar, skotrar samt kryddkvarnar. Den första bilen Peugeot tillverkade var en trehjuling som gick på ånga och producerades enbart i fyra exemplar. Fyra år senare 1890 tillverkades den första bensindrivna bilen och den hade fyra hjul. Precis som många andra bilmärken var Peugeot tvungna att sluta tillverka bilar under första världskriget för att istället tillverka militärutrustning. Redan 1941 introducerade företaget en elbil med namnet VLV med syfte att spara bränsle. På 60-talet slutade företaget att producera elbilar. Företaget använder sig av nummer för att beteckna sina bilar. De har vunnit priset European Car of the Year tre gånger de senaste 20 åren. Peugeot har över 200 000 anställda världen över.