Renault Däck

Däck till Renault

Renault är ett franskt märke som går under motto “Passion for Life” och tillverkar personbilar, sportbilar men också bussar.

Bildäck och deras kvalitet och egenskaper är något av det viktigaste att tänka på och går själv att påverka som förare. Att undervärdera dess inverkan på både säkerhet och prestanda är vanligt men bör undvikas. Har du hög kvalitet på däcken ger det både bättre kontroll över körningen men också högre komfort. När mönsterdjupet är mindre än 4 millimeter så minskar däckets grepp avsevärt och det gäller särskilt vått väglag. De minst tillåtna mönsterdjupet juridiskt är 1,6 millimeter och vi rekommenderar dig att byta en bit innan dess. Rekommendation är att byta sommardäck innan de når 2 millimeter och vinterdäck till 4 millimeter. Under perioden 1 december till 31 mars så är det enligt lag en minsta gräns på 3 millimeter i djup.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Renault hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en Twingo, Clio, 19, Modus, Grand Modus, Mégane, Kangoo, Captur, Koleos, Laguna, Scénic, Grand Scénic, Grand Espace, Master, Trafic, Wind eller Zoe så har vi däcken!

Vi har många olika däck från däckmärken med hög kvalitet och vårt sortiment är både stort och brett. Nedan finner du några av våra märken.

Renault Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

När du måste byta däck och fälgar så kolla i bilens registreringsbevis/fordonsbevis för detaljerad information. Där kan du hitta även annan information såsom högsta tillåtna hastighet på däcken och dess bärkraft. Fordonsbeviset ger dig inte all information. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan eller vänd dig till våra verkstäder så får du hjälp.

Du får lov att byta dimensioner på om de nya däcken klarar av bilens maximalt tillåtna axelbelastning och maxhastighet. Den högst tillåtna ändring av däckets rullningsomkrets är +- 5%. Du får lov att byta dimensioner om hjulet inte sticker utanför den ursprungliga stänkskärmen och om det inte påverkar chassidelar vid full fjädring eller fullt rattutslag. Kom ihåg att du inte får göra förändringar som gör bilens köregenskaper väsentligt sämre då bytet anses olagligt och kan påverka försäkring. Ta hjälp av oss om du är osäker.


Mer om Renault

Renault har fått sitt namn från Louis Renault som byggde sin första bil 1898. Tillsammans med sina två bröder bildade han företaget året efter och tillsammans anställde de 60 personer. Louis var väldigt inspirerad av Henry Fords löpande band-metod och lyckades växa till ett företag med över 20 000 anställda år 1918. Under första världskriget blev krigsproduktion huvudfokus som hos så många andra och de tillverkade både pansarvagnar, stridsvagnar, ammunition och stridsflygplan. Efter kriget så började traktorer att tillverkas. Efter andra världskriget så övertogs företaget av franska staten som än idag äger nästan 16 procent av företaget. 1925 kom den diamantformade logga som idag är välkänd och innan dess utgjordes den av Louis Renault och hans brors initialer. Renault var ett av de första märkena att producera en hybridbil.