Volkswagen Däck

Tyska Volkswagen som förkortas VW är ett av världens största bilmärken och kända för sina säkra och trygga bilar för både privat och yrkesbruk.

För att du ska köra säkert och kunna njuta av att din körning är det viktigt att ha rätt däck till din bil. Våra verkstäder har kompetens och resurser att hjälpa dig med det du behöver. När det kommer till regler och däck behöver du tänka på mönsterdjupet med regelbundenhet. Vi rekommenderar att ha minst 4 till 5 millimeter på vinterdäck även om lagen säger 3 millimeter. På sommardäck är 3 millimeter något som vi rekommenderar även om lagen där säger 1,6 millimeter. Gör kontroll av mönsterdjup till en vana och särskilt om du kör mycket.

Det spelar ingen rollt om du kör en Volkswagen för yrkesbruk eller en sportig Turbo är du välkommen till Däckia för att få hjälp med att hitta rätt däck. Oavsett om det är en Touran, Passat, Tiguan, Golf, Polo, Touareg, Sharan, T-Roc så har vi däcken. Vi är din däckhandlare!

Här hittar du däckias verkstäder

Volkswagen Fälgar

Däckmärke

Vilka däck och fälgar passar min bil?

Det många olika saker att ta hänsyn till när du ska byta fälgar och däck. Du kan ta reda på uppgifterna kring om din bils fälg- och däckdimensioner på olika sätt. Antingen hittar du det i ditt registreringsbevis för bilen där den första delen har informationen. Din Volkswagen kan ha flera alternativa men godkända dimensioner som inte står i den första delen. De kan iställer finnas i delen som heter “Övriga uppgifter”. Där finns även mer information om tekniska data och dispenser.


Mer om Volkswagen

Tyska Volkswagen producerar över 20 000 bilar om dagen och är en av de stora giganterna inom biltillverkning idag. Det var Ferdinand Porsche som 1934 lämnade ett förslag om en tysk folkbil till regeringen och 4 år senare var den redo att visas för allmänheten. Deras slogan är “Das Auto” vilket rätt och slätt betyder “Bilen”. Deras modeller, Passat, Beetle och Golf ligger på topp 10 listan över mest sålda bilar i världen. Företaget har 119 fabriker i över 30 länder och har nästan 600 000 anställda. Vad gäller storlek så är Volkswagen ett av världens största företag, rankad sjua.