Audi Däck

Däck till Audi

Audi fokuserar på både hög kvalitet och säkerhet och har idag runt femton aktiva bilmodeller. Audi är en av de ledande tillverkarna av stora familjebilar och lyxiga sportbilar.

När du ska byta däck på din Audi oavsett modell är det viktigt att du tänker på att mönsterdjupet måste vara minst 1,6 millimeter vid sommarväglag. På vinterdäck är det lagkrav på minst 3 mm mönsterdjup. För bästa säkerhet bör du byta däcken i god tid innan de når minsta mönsterdjup och kontrollera regelbundet.

När du investera i nya däck hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Audi har bilar med så kallad Quattro - en fyrhjulsdriven teknologi framtagen av varumärket under 80-talet. Om du har en bil med Quattro så har vi kunskap om däckbyte på dessa modeller.

Pirelli har ett brett sortiment Audi originalmonterade däckmodeller. Där finns däck med AO eller RO märkning. Detta är däck som är framtagna tillsammans med Audi för att passa varje modell.

Nedan ser du våra olika däckmärken; klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda:

Audi Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälg- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Dessa uppgifter hittar du i första delen av bilens registreringsbevis. Där står dock inte alla dimensioner som du kan och får använda till din bil. Du kan hitta mer information kring dimensionerna både via hemsidan eller genom att vända dig till våra verkstäder om du föredrar hjälp via personlig kontakt.


Mer om Audi

Audi är ett tyskt märke som grundades 1910 av August Horch. Namnet kommer sig av grundarens efternamn horch som betyder höra vilket blir Audi på latin. 1932 blev de fyra tyska bilmärken - Audi, DKW, Horch och Wanderer istället Auto Union och NSU. De sammanlänkande ringarna vilket är Audis märke har sitt ursprung i sammanslagningen. Bilar av märket tillverkades 1910-1939 varpå en lång paus på över tjugofem år skedde fram till 1965 när de köptes av Volkswagenkoncernen. Anledningen till uppköpet var att koncernen saknade större personbilar och behövde förvärva ett märke med ny teknik. Från 1985 bytte företaget namn och blev Audi AG med mottot ”Försprång genom teknik”.

Under 80-talet lanserades Audis Quattro-system för permanent fyrhjulsdrivning. Detta blev en teknisk nyhet som gav stora framgångar i rallysporten. Tekniken var så pass revolutionerande att den blev en föregångare för andra bilmärken som skapade liknande system. Innan dess hade Audi setts som en biltillverkare utan någon direkt specialisering.

Idag ägs Audi till största del av Volkswagen med produktionsanläggningar i Tyskland, Ungern, Kina, Belgien och Indien. De har utöver personbilar även sportbilar och crossovermodeller. Huvudkontoret ligger i Ingolstadt, Bayerna. De äger sedan 1998 den italienska sportbilstillverkaren Automobili Lamborghini S.p.A.