Bmw Däck

Däck till BMW

BMW grundades som flygmotortillverkare och började därefter bygga motorcyklar och under den senare delen av 20-talet började även personbilar att tillverkas. BMW driver mycket teknologi i egen regi bland annat inom däckutveckling. Företaget tillverkar över en miljon bilar per år vilket också innebär över 4 miljoner däck per år.

Tänk på att mönsterdjupet måste vara minst 1,6 millimeter vid sommarväglag. På vinterdäck är det krav på minst 3 mm mönsterdjup. Det är bra att regelbundet kolla mönsterdjupet för att hålla hög säkerhet och byta innan däcken når minsta lagliga mönsterdjup.

På en del av BMWs bilar finns så kallad X-drive för AWD-drift(all wheel drive) vilket innebär att bilen är fyrhjulsdriven. Ca 60% av kraften är fördelad på bakhjulen i normalläge och resten på framhjulen. Systemet känner av bilens riktning. Exempelvis kan ytterhjulet få mer kraft i en kurva än innerhjulet vilket skapar mer stabilitet men också annat slitage på däcken. Vi har kunskap om däck för X-drive och hjälper dig vid däckbytet av sådan modell.  

Vi hjälper dig när du behöver byta däck. Pirelli har ett brett sortiment av BMWs originalmonterade däckmodeller med den för BMW unika stjärnmärkningen (*). Det är däck som är framtagna tillsammans med BMW för just din bilmodell.

Nedan ser du våra olika däckmärken för BMW. Klicka på respektive länk för att läsa mer om deras funktioner och prestanda:

Bmw Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Uppgifterna om bilens dimensioner hittar du oftast i första delen av bilens registreringsbevis. Det kan vara så att din modell inte finns med då alla dimensioner som går att använda inte står i registreringsbeviset. Du hittar fler dimensioner här på hemsidan eller vänd dig till någon av våra verkstäder så får du hjälp.

BMW har ofta punkteringssäkra däck som standard, det står i sådant fall på däcksidan. De kan heta Run-Flat, Run on Flat, RFT eller ZP beroende på tillverkare.

När du byter ut dina däck och behöver montera nya kan du välja fortsatt punkteringssäkra eller byta till standarddäck. Rådfråga i vår verkstad för att få rätt hjälp.


Mer om BMW

BMW är ett tyskt bilmärke och var till en början delad mellan BFW och Rapp-Motorenwerke. Redan ett år efter dess grundande bytte Rapp-Motorenwerke namn till Bayerischen Motoren-Werke vilket resulterade i namnet BMW. Länge var flygindustrin deras huvudfokus. Deras första vägfordon i form av motorcykel kom 1923 och de första personbilarna tillverkades 1929. Under mellankrigstiden var företagets bilar framgångsrika på tävlingsbanorna. Efter andra världskriget hade företaget det svårt ekonomiskt samtidigt som företaget fokuserade på lyxbilar som deras modell 501. Under 50-talet lyckades företaget hitta vägar framåt för att kunna levera bra bilar och hålla produktionen igång. BMW modell 1500 var en viktig milstolpe. Sedan 1960-talet har företaget haft stora framgångar med sina modellserier där 3-serien varit storsäljare.

2003 köpte BMW upp Rolls Royce och huvudkontoret och produktion ligger i södra England och Goodwood. Varje Rolls Roys i fabriken är gjord individuellt.

BMWs emblem kommer från den Bayerska flaggans färger tillsammans med en symbol för en roterande propeller. Emblemet har funnits med sedan slutet av 20-talet. Företaget har sina fabriker spridda över världen utöver Tyskland. Bland annat i Kina, Ryssland, USA, England och i Sydafrika.