Toyota Däck

Däck till Toyota

Toyota är en gigant inom fordonstillverkning och är kända för sin höga kvalitet och sina driftsäkra bilar. De är också världsledande på hybridbilar samt satsningar på vätgas och bränslecellsbilar.

Vad gäller däck och livslängd så finns det olika saker att ta hänsyn till. Det som främst definierar livslängden är slitningen på däckets mönster. Den allmänna rekommendationen är 3 mm. Vad gäller däckets grepp så minskar detta mycket redan vid 4 mm. Om väglaget är vått finns risk för att kontakten med vägen tappas om mönsterdjupet är för litet. Vid sommarväglag är det enligt lagen minst 1,6 mm som gäller. Även sådant som förvaring, vilken tillverkare du använder, hur du kör på dina däck och hur väglaget och klimatet ser ut där du kör. Vi hjälper dig så att alla däck är godkända enligt lag. Vinterdäck ska ha E-märkning. Sedan 2009 ska alla däck ha en så kallad S-märkning för ljudkrav och för att det inte ska låta så mycket på vägarna. Alla däck på ett fordon ska vara av samma typ och det gäller oavsett om du har sommardäck, vinterdäck, dubbdäck, radialdäck eller diagonaldäck.

Då det är dags för dig att investera i nya däck till din Toyota hjälper vi på Däckia gärna dig att hitta rätt däck som passar din bil. Oavsett om det är en Aygo, Yaris, Starlet, Corolla, Auris, Prius, Urban Cruiser, Supra, GT86, Carina, Camry, Avensis, Celica, Hiace, Highlander, RAV4, Previa, eller iQ så har vi däcken!

För att lära dig mer om de däck vi erbjuder så besök våra däcksidor där det finns mycket information:

Toyota Fälgar

Däckmärke

Hur vet jag vilka fälgar- och däckdimensioner min bil är registrerad för?

Det finns tekniska krav för vilka dimensioner som din bil ska ha. Det finns registrerade dimensioner och information om det hittar du i första delen av bilens registreringsbevis. Där står dock inte alla typer du kan och får använda till din Toyota. Du hittar alternativa dimensioner här på hemsidan och kan även vända dig till våra verkstäder för att få hjälp. Bytet får inte påverka negativt på bilens ursprungliga egenskaper och däcken måste exempelvis vara typgodkända och ha en rullningsomkrets som inte leder till felvisning av hastighetsmätaren.

Däck till din Toyota? Klicka här för att se dina alternativ.


Mer om Toyota

Japanska Toyota har mer än 350 000 anställda världen över och är Japans största företag. Toyota är den andra största tillverkaren av bilar globalt och det sjätte största företaget i världen om man räknar intäkter. Företaget var det första att tillverka över 10 miljoner bilar på ett år. Företaget bildades 1937 av Kiichiro Toyoda och har idag över 1000 globala patent. Vad gäller tekniska framsteg satsar Toyota mycket pengar på både AI-forskning för större säkerhet och självkörande bilar. Vad gäller bilfabriker har de sådana världen över. Toyota tillsammans med Lexus tillverkar totalt 33 modeller av hybridbilar och till över 90 länder.