Däckia expanderar: Lina Däck i Södertälje blir Däckiaverkstad

Däckia AB har förvärvat Lina Däck AB i Södertälje. Verkstaden omsätter cirka 8 miljoner kronor och har två anställda. Förvärvet är en del i en pågående kraftig expansion av Däckiakedjan.

Verkstaden erbjuder däckservice för personbilar, lätta lastbilar och motorcyklar samt däckförvaring. Förvärvet innebär att Däckias närvaro i Södertälje förstärks med en verkstad i norra delen av staden. Sedan tidigare finns en verkstad i södra Södertälje.    

– I samband med ägarbytet har verkstaden vunnit Astra som kund och får däckförvaring för ytterligare 250 bilar utöver de 350 man redan hade, säger Urban Tibbelin, affärsområdeschef på Däckia.

Förvärvet ingår i en pågående expansion av Däckiakedjan. Under det senaste halvåret har elva nya verkstäder förvärvats och fler står på tur.

– Vi har som målsättning att fortsätta växa kraftigt inom de närmaste två till tre åren. Det kommer att ske dels genom fler förvärv, dels genom ökad omsättning per enhet, säger Gunnar Ericson, marknadschef på Däckia.

Kari Vattsjö, som har drivit Lina Däck sedan 1982, lämnar verksamheten i samband med förvärvet. Rollen som platschef tas över av sonen Kim Vattsjö.

– Det känns jättebra att bli en del av Däckiakedjan. Det är en stark och expanderande kedja med större resurser och bättre erbjudanden till kunderna än vad vi tidigare har kunnat skapa. Det innebär en större trygghet både för oss som jobbar här och för våra kunder, säger han.


För ytterligare information, kontakta:

Gunnar Ericson, Marknadschef Däckia AB

Tel: +46 70 637 97 66

E-post: gunnar.ericson@dackia.se


Urban Tibbelin, Affärsområdeschef Däckia AB

Tel: +46 70 326 76 55

E-post: urban.tibbelin@dackia.se


Kim Vattsjö, Platschef Däckia Södertälje

Tel: +46 700 019 660

E-post: kim.vattsjo@dackia.se